Familjehem

Familjehem är till för de som behöver ”en extra familj”, antingen för en kortare, eller längre tid. Det finns flertalet vuxna som idag inte hade varit i livet och haft hälsan om det inte vore för dessa familjehem. Det är familjer som öppnar upp sina hem för andra för att dessa personer ska få en fast grund att stå på, när deras eget tilltänkta sociala nätverk av någon anledning fallerat.

Den individ som får familjehem
Individen som är i behov av ett familjehem, är tänkt att vara hos familjehemmet tills det ordinarie närverket är stabilt nog för att individen ska kunna återvända till det. För att den hemkomsten ska bli så smidig som möjligt, när och om den längre fram sker, ska familjehemmet under tiden främja så att individen har en bibehållen kontakt med sitt nätverk. Detta är av yttersta vikt, för att i framtiden underlätta att en återförening kan ske, vilket ju är målet.

Brist på familjehem
Det är idag brist på familjehem i flera regioner i vårt avlånga land. Kanske är det så att gemene man är underinformerad från samhället och socialtjänsten vad det innebär. Därför är det viktigt att få ut information så att de som eventuellt tänker tanken vågar gå vidare och agera. Sverige är känt globalt för att vara ett tryggt land. På individnivå är det just ett familjehem som kan vara den tryggheten under en period i livet och därmed just hålla livet i en individ. Om någon har tankar på att bli just familjehem, ta kontakt med socialtjänsten i din kommun. Det kostar inget och innebär inga som helst obligat att få informationen. Ni kan göra skillnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *